Trygghetsguide för nyblivna husägare

Trygghetsguide för nyblivna husägare
Brandlarm
Hus
Inbrott

Har du just köpt hus, utökat familjen eller flyttat till ny bostad? Här är guiden som visar hur du gör huset tryggt för hela familjen.

När man har köpt hus, flyttat till ny lya eller fått tillökning i familjen är det ofta mycket att tänka på. Mitt i allt kan det vara skönt att slippa oroa sig för att den nya bostaden skulle drabbas av inbrott, brand eller vattenskada.

Ett uppkopplat hemlarm håller koll på allt detta, så att du själv kan fokusera på annat i det nya hemmet. Här listar vi produkterna som bidrar till en tryggare vardag.

Villalarm med uppkoppling

Det finns många olika larmpaket att välja mellan för dig som bor i villa eller radhus. Vår rekommenderade grund är ett inbrottslarm uppkopplat mot larmcentral och kameraövervakning med bildverifiering.

Om larmet skulle gå tar kamerorna omedelbart en serie bilder som skickas till larmcentralen, som direkt kan avgöra vad som utlöst larmet och sätta in rätt åtgärd. Vilket larmpaket som passar i just din bostad beror på husets storlek, planlösning och dina egna behov och önskemål. Du kan se vilket larm som passar dig här.

Uppkopplat brandlarm

Till ditt villalarm kan du även välja att ha uppkopplat brandlarm. Troligtvis har du redan brandvarnare hemma, och de skyddar dig genom att påkalla din uppmärksamhet om en brand skulle utbryta när du ligger och sover eller befinner dig i en annan del av bostaden.

Men ett brandlarm utan uppkoppling är till liten hjälp om branden startar när du inte är hemma och hör larmet tjuta.

Ett smart brandlarm har sammankopplade rökdetektorer som varnar både genom signal och röstmeddelanden. Om minst två rökdetektorer känner av rökutveckling skickas signaler till larmcentralen där en operatör verifierar larmorsaken och i sin tur slår larm till räddningstjänsten. Tiden du sparar kan vara avgörande.

Digitalt lås

Moderna larmsystem kan kopplas ihop med olika tillvalsprodukter. Exempelvis ett digitalt dörrlås, som inte minst kommer till användning när du precis har flyttat in och kanske anlitar hantverkare för att bygga om där hemma.

Med ett digitalt lås slipper du krångla med nycklar och kan i stället låsa och låsa upp med mobilen eller skapa tillfälliga inpasseringskoder som snickaren kan använda när du inte är hemma. Genom en app i telefonen kan du se vem som låst upp dörren och när.

Klimatkoll med vattenlarm

Sist men inte minst: När du precis skaffat ny lya är en kostsam fukt- eller vattenskada bland det sista du vill få på halsen. Ett smart vattenlarm kan hålla koll på vatten- och fuktnivåerna i ditt nya hem genom strategiskt utplacerade detektorer.

Oavsett om en fuktskada eller vattenläcka kommer plötsligt eller smygande så skickar detektorn signaler till en larmcentral som i sin tur kan meddela dig. Kanske är du mitt uppe i vardagens bestyr eller bortrest när olyckan är framme – och kan på så vis skicka dit assistans i god tid.

 

Vill du veta vilket larm som passar dig? Testa och få offert här nedan.