Kodlås på både altandörr och ytterdörr – smidigt och säkert

Kodlås på både altandörr och ytterdörr – smidigt och säkert
Digitalt dörrlås
Dörrar och fönster

Att sätta kodlås på sina dörrar blir alltmer populärt i svenska hem – och av goda anledningar! Nedan listar vi de 5 bästa anledningarna till att du också borde sätta kodlås på både altandörr och ytterdörr.

Ökad säkerhet för din dörr

De flesta av dagens kodlås är godkända enligt svensk standard och certifierade av SBSC (Svensk Brand- & Säkerhetscertifiering AB). Det här gäller kodlås för både altandörrar och ytterdörrar. En sådan certifiering innebär att kodlåset är säkert att installera och kommer antagligen även öka säkerheten på dörren om du har ett gammalt lås idag.

Ett problem med framför allt altandörrarna är att det sällan är låset som dyrkas upp av en inbrottstjuv. Det är vanligare att dörren bryts upp eller att rutan slås in. Se därför till att själva dörren och karmen är av hög kvalitet och montera ett brytskydd för att ytterligare öka dörrens säkerhet.

Automatisk låsning

”Låste jag verkligen dörren”? En fråga vi alla ställt oss.

En stor fördel med kodlås är att många av dem har automatisk låsning. Exempelvis så kan du på Yale Doorman L3 ställa in att låset automatisk låser sig 10 sekunder efter att dörren har stängts. Den här funktionen ger en känsla av trygghet då man alltid vet att dörrarna är låsta, exempelvis när man ska gå och lägga sig eller sitter i bilen på väg till jobbet.

Aldrig utelåst

En till superbra anledning till att skaffa kodlås på alla dörrar är att du aldrig kommer bli utelåst från ditt hem igen. Det har nog hänt många av oss att vi har varit ute på baksidan och grillat eller liknande och plötsligt PANG – altandörren slår igen och du kan inte komma in. Aldrig igen med ett kodlås!

Så länge du kommer ihåg koden vill säga.

Släpp in hantverkare på distans

Har du ett hus som behöver renoveras? Kollar grannen till ditt hem när du är bortrest? Hjälper svärföräldrarna till med barnen i veckorna?

Med kodlås på framför allt ytterdörren blir det väldigt mycket enklare att administrera vem som kan komma in hos dig – och när. Många kodlås erbjuder funktionen att sätta upp tillfälliga koder. Det här är perfekt för att ge en hantverkare möjligheten att kunna komma och gå som de vill, bara under tiderna som de ska vara där. Plus att det inte finns någon risk med att nycklar kommer på villovägar. 

Vilket leder oss till den sista anledningen till att du borde sätta kodlås på både altandörr och ytterdörr.

En vardag helt fri från nycklar

En vardag utan nycklar kanske låter banalt, men det är skönare än många tror! Bara en sådan sak som att gå ut och motionera utan att behöva släpa med sig någonting är väldigt smidigt.

Ett kodlås kan alltså göra din vardag mycket smidigare. Men vi har sparat det bästa till sist. Kodlås kan nämligen kopplas ihop med hemlarm. Då kan du låsa upp och larma av samtidigt. Allt helt utan att behöva bry sig om nycklar! 

Vill du läsa mer på temat att skydda sina dörrar kan du läsa vår artikel 5 tips på hur du skyddar din ytterdörr på bästa sätt.

Vill du koppla ihop kodlås med hemlarm kan du även göra vårt test nedan och se vilket hemlarm som passar dig.