Så håller du koll på ditt fritidshus

Så håller du koll på ditt fritidshus
Fritidshus
Inbrott och säkerhet

När sommarstugan är tom ökar risken för inbrott. Här är metoden som håller tjuvarna borta – och gör det enklare att hålla koll på fritidshuset när ingen är där.

17 procent av svenskarna äger en sommarstuga och mer än dubbelt så många har tillgång till en. Och många fortsätter att utnyttja sitt fritidshus ända in på senhösten, framförallt under helger. Men hur gör man för att hålla koll på sitt hus när man inte är där? Faktum är att risken för att drabbas av inbrott ökar under senhösten om du har en sommarstuga. Det finns dock flera sätt att skydda sig. Det kanske enklaste och mest effektiva sättet är ett hemlarm.

”Populäraste alternativet”

Verisure är det populäraste alternativet just nu i Sverige och erbjuder en rad möjligheter för dig som vill säkra din sommarstuga efter semestern. Alla deras larm är nämligen kopplade till den egna larmcentralen som är norra Europas största. Om larmet skulle utlösas, tar kameradetektorer bilder som skickas direkt till larmcentralen. Där kan larmexperterna se vad som utlöst larmet och sedan avgöra om väktare behöver skickas ut. Förutom att hålla tjuvarna borta kan du även hålla koll på ditt fritidshus via mobilen – var du än är i världen.

”Får notiser direkt i mobilen”

Via så kallade ”Smart Plugs” kan du styra elektroniska prylar på en rad olika sätt men även hålla koll på temperaturen och slå på ett extra värmeelement om det skulle behövas. Du kan även välja smarta tjänster som ”Musdetektorn”, och få notiser till mobilen så fort du fått besök av gnagare, eller ”Klimatdetektorn” som hjälper dig att upptäcka mögel och fuktskador i tid.

Klicka här för att läsa mer om smarta tjänster som hjälper dig att hålla koll på fritidshuset!