Köpte larmet: ”nu kan jag sova på nätterna”

Köpte larmet: ”nu kan jag sova på nätterna”
Hemlarm
Inbrott och säkerhet
Lägenhet

En av fyra svenskar är rädda för att bli utsatta för inbrott. Här är metoden som skrämmer bort tjuven och ger dig trygghet. – Efter att jag köpte larm till min lägenhet kan jag sova på natten, säger Margareta, 72 år från Lund.

Det är en enkel lösning på ett stort problem. Ett hemlarm är ett av de mest effektiva metoderna för att hålla tjuvar borta, ändå är det många som inte skyddar sig. Margareta, 72 år och arbetande pensionär från Lund, levde många år utan larm. Men när personer började röra sig utanför hennes altan, på bottenvåningen där hon bor, fick hon nog.

– Jag vaknade sent på natten och hörde att någonting inte stämde. Det var någon som stod och rökte precis utanför mitt fönster och förde liv. Det kändes väldigt otryggt eftersom ingen granne kunde höra det, säger hon.

”Var droppen”

Margareta bestämde sig för att skaffa ett larm – och det tog några veckor innan hon valde vilket.
– Det som hände utanför mitt fönster på nätterna var droppen. Så jag sökte runt på internet och jämförde priser och kvalité. Till slut föll valet på Verisure och jag ångrar mig verkligen inte. Nu sover jag mycket djupare på nätterna, säger hon.

Margareta är inte ensam om att vara orolig för att ha bli utsatt för inbrott. En undersökning gjord av Yougov på uppdrag av Verisure visar att 25 procent av svenskarna är oroliga för att någon bryter sig in i deras bostad. För många av dem är ett larm en trygghet som minskar oron. Verisure är Sveriges populäraste hemlarm och erbjuder en rad intressanta alternativ. Som kund får du bland annat kameradetektorer installerade som kan bildverifiera brotten men även ett inbrotts- och brandlarm som är sammankopplat med både Verisures larmcentral och din smartphone.

”Väldigt nöjd”

Tjänsten röstenheten skapar ytterligare trygghet tack vare att larmoperatören kan kommunicera direkt med de som befinner sig i bostaden, utan att de behöver svara i någon telefon. Det är en unik tjänst på marknaden som gör att larmoperatören snabbt kan sätta in rätt åtgärd vid larm, till exempel att berätta för obehöriga att polis är på väg eller tillkalla räddningstjänst om något hänt.

– Jag är väldigt nöjd med att ha valt Verisure, allt har flutit på bra och bemötandet och servicen har varit perfekt. Det känns också bra att det finns en kamera installerad i lägenheten så jag kan slappna av när jag är bortrest, säger Margareta.

Kolla vilket larm som passar för just din bostad i testet nedan.