Då drabbas flest av inbrott

Då drabbas flest av inbrott
Hus och hem
Inbrott och säkerhet

I takt med att höstmörkret lägger sig ökar inbrotten kraftigt, och november är den månad då flest anmälningar kommer in till polisen på hela året.

Antalet anmälda villainbrott har ökat med 44 procent jämfört med för tio år sedan enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Hur många av dem som klaras upp är dock nedslående. Av villainbrotten klaras fem procent upp - och av lägenhetsinbrotten bara tre. Anledningen uppges vara brist på bevis, och generellt sett krävs det att inbrottstjuven blir tagen på bar gärning eller att det finns vittnen till händelsen.

För att skydda dig mot den kränkning som ett inbrott innebär är det därför viktigt att du har en tryggt larmsystem. Sveriges mest installerade inbrottslarm finns hos Verisure, vilket är ett så kallat direktuppkopplat hemlarm med larm och åtgärdstjänst De erbjuder fyra olika lösningar som kan byggas ut och anpassas beroende på din livssituation och ditt boende. I alla paket ingår bildverifiering i inbrottslarmet. Det betyder att kameradetektorer omedelbart tar bilder som skickas till larmcentralen om larmet skulle utlösas. På så vis kan operatören avgöra direkt vad som utlöst larmet och kan se till att väktare rycker ut, polis kontaktas och räddningstjänst larmas. Om väktarna inte skulle hinna fram finns då bildbevis för vad som har hänt, vilket kan hjälpa dig vid en polisutredning.

Klicka här – och läs mer om hemlarm med snabb och rätt åtgärd.

Då begås flest inbrott

Den mest inbrottstäta månaden är november, tätt följt av december. Det sker fler inbrott på vardagar (64 %) än på helger och helgdagar (36 %). Det är också vanligare att inbrotten sker på dagtid (63 %) än nattetid (37 %). Vid de flesta rapporterade bostadsinbrotten (71 %) uppger de svarande att något har blivit stulet i samband med inbrottet.

Källa: BRÅ

Vilket larm passar dig? Testa här nedan och få offert.