Prylen upptäcker dolda fuktskador

Prylen upptäcker dolda fuktskador

Det kan vara skadligt mot din hälsa och kosta dig flera hundra tusen kronor. Mögel och fuktskador är varje villaägares mardröm. Nu finns ett nytt unikt sätt att upptäcka problemen i tid.

Skydda ditt hus mot mögel och fuktskador – prylen som upptäcker problemen i tid

Det är företaget Verisure som har tagit fram en tjänst som både kan spara dig en förmögenhet och minska risken för hälsoproblem i din familj. ”Klimatdetektorn”, som den kallas, placeras ut på strategiska platser i ditt hus där risken är störst att drabbas av mögel, till exempel husgrund, källare och vind. Du kan sedan själv se om din bostad är på väg att drabbas, direkt i mobilen.

”Viktigt att upptäcka problemen i tid”

Mögel är ett relativt vanligt problem i Sverige. Ofta är orsaken luftfuktigheten – för låg kan leda till torra ögon, torr hud och allergier medan för hög kan orsaka fuktproblem och mögel. Det är dock viktigt att upptäcka problemen i tid. Mögelskador kan nämligen vara minst sagt kostsamma. Enligt Anticimex kan kostnaden för att komma till rätta med fukt och mögel i en krypgrund vara från 50 000 kronor upp till flera hundra tusen kronor.

Läs mer här: Så fungerar Klimatdetektorn!

Med ”Klimatdetektorn” från Verisure behöver du inte oroa dig för att skadorna smyger sig på utan att du vet om det. Via Anticimex tjänst ”Hur mår huset” kan du i din telefon få tillgång till analysverktyg som varnar om det är risk för mögeltillväxt eller om fuktig luft inte vädras ut ordentligt. 

”Kopplas ihop med ditt hemlarm”

Det finns tre olika lägen: Grönt ljus (allt är som det ska), gult ljus (du får ett meddelande om vad som behöver kontrolleras och tillgång till expertrådgivning från Anticimex) och rött ljus (du blir kontaktad av Anticimex som bokar tid för kontroll). För dig som är kund hos Verisure kopplas ”Klimatdetektorerna” ihop med ditt hemlarm. Detta gör att du kan läsa av enklare mätvärden direkt i Verisure App, där du även styr de övriga komponenterna, larmar av och på, kontrollerar belysning och låser upp ytterdörren. Vad kostar då en ”Klimatdetektor”? För dig som har ett Verisure-system ligger priset på 690 kronor. En minst sagt billig investering med tanke på vilka konsekvenser som kan komma om du skulle drabbas av mögel.

Vad kostar ett larm i ditt hem? Räkna ut priset direkt här nedan!