Så vet du att barnen kommit hem säkert

Så vet du att barnen kommit hem säkert
Hus och hem

Ofta kommer barnen hem först, till en tom bostad. Via Verisures app får du direkt veta att de har tagit sig hem tryggt, från skolan eller träningen. Dessutom kan det vara tryggt att veta att hjälpen är nära om något skulle inträffa, detta genom ett uppkopplat larmsystem med snabb åtgärd.

Varje år begås mer än 20 000 inbrott i svenska hem – vanligtvis sker de under dagtid när familjen är på jobbet eller i skolan. Men vad händer om kriminella tar sig in i bostaden när ditt barn är hemma? Verisures uppkopplade larm med kameraövervakning och fria väktarutryckningar minskar risken för inbrott och ger samtidigt en ökad trygghet för familjen.

Det kommer en tid när du inte längre kan följa ditt barn i varje steg. Skolan ligger vanligtvis närmare hemmet än föräldrarnas arbetsplats – och ofta är det barnen som kommer hem först. På jobbet är det lätt att oron kryper sig på: Har mitt barn kommit hem säkert? Via Verisures app får du ett meddelande så fort ditt barn kommer hem och slår av larmet. Om du har flera barn så kan du följa dem via deras respektive larmbricka, ”StarKey”. Som barn kan det kännas obehagligt att komma hem själv till ett nedsläckt hus. Med Verisures larm kan du tända ljuset i bostaden via din smartphone, innan barnen kommer hem.

Om någon skulle försöka bryta sig in i huset så är det en trygghet att Verisures kameraövervakning är kopplad till en larmcentral med erfarna operatörer på plats dygnet runt. Via bildflödet kan de omedelbart se vad som har utlöst larmet – en inbrottstjuv, eller kanske bara ditt barn. Om så behövs kontaktar larmoperatören väktare, eller polis och räddningstjänst. Larmet är anslutet med flera kommunikationsvägar. Det innebär att huset är uppkopplad mot larmcentralen även om din bredbandsuppkoppling tillfälligt inte fungerar, eller om det inte finns mobiltäckning.

Med barn ensamma hemma får brandrisken en helt ny dimension. Med Verisures larm aktiverar rökdetektorerna även kameradetektorerna, vilket innebär att larmcentralen snabbt kan agera och påkalla hjälp. Rökdetektorerna är sammankopplade – om en av dem känner av rök så meddelar den genast de andra detektorerna i systemet. Då aktiveras alla samtidigt med både röst- och larmsignal, vilket minskar risken för att barnen går in i brandhärden.

Testa vilket larm som passar dig nedan.