10 säkerhetstips för dig som ska starta ett nytt företag

10 säkerhetstips för dig som ska starta ett nytt företag
Brandlarm
Företagslarm
Inbrott

Har du funderat på vad det skulle innebära om ditt nystartade företag drabbades av inbrott, skadegörelse eller brand?

Det är mycket att tänka på när man startar eget eller ett nytt företag. Säkerhet är en av sakerna. Vad är det värsta som kan hända din verksamhet och vad skulle det kosta?

Lyckligtvis har vi på Larmvalet listat 10 tips på hur du kan skydda din verksamhet och dina tillgångar redan från start! Genom att satsa på förebyggande åtgärder kan du minska risken att drabbas av inbrott och bränder, eller begränsa skadorna om det trots allt skulle inträffa.

1. Byt lås

Byt lås om du tar över ett annat företags tidigare lokaler.

2. Vänta inte med säkerheten

Vänta inte med att implementera säkerhetslösningar. Skaffa ett larm till företaget redan från start, även om du inte öppnat upp dina lokaler för verksamhet än.

3. Hitta rätt larmklass

Det finns olika larmklasser för olika typer av verksamheter. Kontrollera vilken larmklass ditt företag tillhör och välj en säkerhetslösning med larm anpassat för det. Du kan läsa mer om de olika larmklasserna hos exempelvis Securitas Directs.

4. Få rabatt med rätt försäkring

Skaffa ett försäkringspaket som är anpassat efter din bransch. För vissa branscher har försäkringsbolagen krav på att verksamheten har ett larm uppkopplat till larmcentral, vilket ofta även ger rabatt på försäkringen.

5. Skaffa ett uppkopplat larm

Oavsett om din försäkring kräver det eller ej, rekommenderar vi dig att skaffa just ett larm uppkopplat till larmcentral. Då finns det alltid någon som håller koll på din verksamhet. Idag finns det även larm för mindre företag som är riktigt bra. Du kan läsa mer om mindre företagslarm hos exempelvis Verisure.

6. Se över in- och utgångar

Förutom larm är exempelvis certifierade säkerhetsdörrar, godkända lås och galler avskräckande för tjuven, då de gör att det tar längre tid att ta sig in.

7. Få koll med kameraövervakning

Investera i kameraövervakning. Det är det bästa verktyget för att identifiera och förhindra brott. En kamera kan programmeras att reagera på olika händelser, exempelvis intrång, skadegörelse, överfall eller olyckshändelser. En filmsekvens ger dig, larmcentralen och polisen snabb och exakt information.

8. Snåla inte på brandskyddet

Skaffa ett pålitligt brandvarningssystem. En brandvarnare som enbart låter i lokalen är inte användbar om ingen är där och kan höra den. Med rökdetektorer uppkopplade till larmcentral kan däremot åtgärder snabbt vidtas om det skulle börja brinna.

9. Inhägna det som är ditt

Har du mark eller en tomt till din verksamhet bör du inhägna denna, då det minskar risken för inbrott, skadegörelse och anlagd brand.

10. Underlätta din vardag

Välj säkerhetslösningar som underlättar din vardag. Med moderna säkerhetslösningar får du ofta åtkomst till systemets medföljande app. Med appen kan du exempelvis styra dina kameror eller larma av och på i mobilen om du glömde göra det på plats.